Belépés
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác...
Almazselé málnával
HOZZÁVALÓK:

3 citrom
5 dl szűrt almalé
5 evőkanál méz
1 tasak zselatin
25 dkg málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről...
Aszalt gyümölcsös torta
HOZZÁVALÓK:

2 teáskanál kínai fekete tea
10 dkg cukor
10 dkg mandulaforgács
25 dkg sárgabarack (aszalt)
20 dkg szilva (aszalt)
5 dkg mazsola
1 adag (30 dkg) vajas tészta (mirelit)
12,5 dkg mandula (őrölt)
fél citrom (leve)
2 evőkanál sárgabaracklekvár



ELKÉSZÍTÉS

A teát 5 dl vízzel leforráz...
Epres rizskrém
Hozzávalók:

5 dl tej, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 csapott evőkanál rizsliszt, 1 evőkanál zselatin, 0,5 dl eperszörp, 25 dkg eper megmosva, lecsumázva, negyedekbe vágva, 2 dl tejszín kemény habbá verve.

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, a cukorral édesítjük. A tojássárgáját a rizsliszttel simára keverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk, majd a forr...
Zöld almás csavart torta
Hozzávalók 12 szelethez:

4 tojás, 7-8 dkg + 4 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.

1. A tojásokat szétválasztjuk. Robot...
Kókuszcsiga
Hozzávalók (kb. 35 darabhoz):

2 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1,5 dkg élesztő, 2-3 evőkanál tej, 25 dkg finomliszt, só, 25 dkg vaj, a töltelékhez: 4 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 20 dkg kókuszreszelék, a nyújtáshoz: liszt.

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet egy csipet s...
Cseresznyés-csokis meglepetés
HOZZÁVALÓK:

25 szem cseresznyebefőtt
25 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
3 dl tej
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kávéskanál vaníliaaroma
2 tojássárgája
5 dkg cukor
olaj



ELKÉSZÍTÉS

A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáad...
Mexikói piskótaszelet
Hozzávalók:

15 dkg margarin, 20 dkg babapiskóta, 15 dkg sárgabaracklekvár, 27 g színtelen zselatin, 2,5 dl tejszín, 3/4 dl campari, 2 dl tequila, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg barna cukor, 25 dkg mascarpone vagy natúr tejszínes krémsajt, díszítéshez narancsszelet, citromfű, koktélcseresznye

Elkészítése:

A margarint a piskótával összegyúrjuk, sütőlem...
Csokoládés-habos cseresznye
HOZZÁVALÓK:

2 dl tejszín
4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg étcsokoládé
40 dkg cseresznyekonzerv (magozott)
1 kávéskanál instant kávé



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt a cukorral habbá verjük, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a kakaót, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A csokoládét durvára reszeljük. A cseresznyét lecs...
Egzotikus gyümölcskocsonya
HOZZÁVALÓK:

1 ananászkonzerv (körszeletes)
1 piros színű grépfrút
friss mentalevél

A zseléhez:
8 dkg agar-agar por
50 dkg cukor

A krémhez:
8 dkg agar-agar por
10 dkg cukor
2,5 dl kókusztej
7,5 dkg kandiscukor
3 tojás
7 kávéskanál vaníliaaroma



ELKÉSZÍTÉS

A kocsony...
Epertorta
HOZZÁVALÓK:


A tésztához:
5 tojás
12 dkg cukor
1 tasak vaníliáscukor
késhegynyi só
15 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt

A díszítéshez:
50 dkg eper
40 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
10 dkg porcukor
6 zselatinlap
1 dl narancslé
1 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A tés...
Fűszeres keleti csemegék
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:

A banánoshoz:
13 dkg vaj
6 banán
12 dkg cukor
2-2 evőkanál citromlé, zselatin, kukoricakeményítő és tej
2 kávéskanál vaníliaaroma

A manduláshoz:
1 liter tej
15-15 dkg cukor és őrölt mandula
2 evőkanál zselatin és durvára vágott natúr (nem sós) pisztácia


ELKÉSZ...
Illatos csokikrém
HOZZÁVALÓK:

5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
6 tojássárgája
2 szem szegfűszeg
2 citrom (héja)



ELKÉSZÍTÉS

A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a csokolédékrémhez a...
Amaretto-krém
Hozzávalók 4 személyre:

Az Amaretto-krémhez: 50 g étcsokoládé, 3 lap zselatin, 3 friss tojás, 5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 cl Amaretto (mandulalikőr), 200 ml tejszín.
A borhabmártáshoz: 3 tojássárgája, 5 dkg cukor, 2 dl fehérbor, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 tk. ételkeményítő.
Továbbá: 40 dkg eper, 2 ek. cukor.
1. A csokoládét 10 percre a mélyhűtőbe ...
És ez egykor Sci-fi volt...
..."Ha az emberiséget nem böködné, piszkálná és sütögetné szüntelenül a nacionalizmusok helyi marakodása, az érdekek (gyakran látszatérdekek) összeütközése, a Föld egyes pontjain felhalmozódott bőség és más területek szűkölködése (holott technikai lehetőségeink megengednék, legalábbis elvben, hogy ezeket az ellentmondásokat feloldjuk), akkor talán megértené, hogy ezek a véres kis tüzi...
Margaréta sütemény
HOZZÁVALÓK:

35 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
2 evőkanál instant kávé
3 tojás
10 dkg cukor

A díszítéshez:
cukordrazsé




ELKÉSZÍTÉS

A kekszet műanyag zacskóba tesszük, és sodrófával porrá törjük. A vajat megolvasztjuk, a kávét fél dl vízben feloldjuk. A tojásokat a vajjal habosra keverjük, ma...
Narancsos marcipánbombák
...12 darabhoz


HOZZÁVALÓK:

10 dkg porcukor
2 evőkanál narancslé
17,5 dkg őrölt mandula
1 narancs

A bevonathoz:
15 dkg főzőcsokoládé
1 evőkanál narancslé
2 dkg vaj

A díszítéshez:
narancshéj (cukrozott)



ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a narancslében feloldjuk, majd a mandulát ...
Pityókás epres-málnás kocsonya
...8 személyre


HOZZÁVALÓK:


A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág

A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor



ELKÉSZÍTÉS


1....
Rakott gombóc
HOZZÁVALÓK:

18 dkg vaj
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
2 tojás
5 cl brandy
2 teáskanál őrölt fahéj


ELKÉSZÍTÉS

A cukrot meg a fahéjat összekeverjük, és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport, és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A...
Sajttorta
HOZZÁVALÓK:

25-25 dkg túró és liszt
20-20 dkg tejszín-krémsajt és vaj
17,5 dkg cukor
3 tojás
8 zselatinlap
3 citrom
1 tasak vaníliáscukor
12 dkg barna cukor
2,5 dl tejszín
5 evőkanál sűrített tej




ELKÉSZÍTÉS

A lisztet, 7,5 dkg cukrot, 12,5 dkg vajat, 1 tojást összegyúrunk, és 30 per...
1 2 3 ..............49 50 ........74 75 ........98 99 100 
Címkék: forma kikenéséhez, díszítéshez limett-, zselatint hideg, citromok levét, lábosban összekeverjük, feloldott zselatinnal, tejet felforraljuk, cukorral édesítjük, rizsliszttel simára, csokor citromfű, díszítéshez párolt, tojásokat szétválasztjuk, cukorral habosra, tejben feloldjuk, befőttet lecsöpögtetjük, csokoládét vízgőz, piskótával összegyúrjuk, cukorral habbá, csokoládét durvára, cseresznyét lecs, tejszínbe dobjuk, tűzről levéve, darabokra tört, nacionalizmusok helyi, ellentmondásokat feloldjuk, kekszet műanyag, vajat megolvasztjuk, vajjal habosra, narancslében feloldjuk, vaníliás krémhez, fahéjat összekeverjük, lisztet átszitáljuk, gyümölcskocsonya, cseresznyebefőtt, koktélcseresznye, csokolédékrémhez, ellentmondásokat, borhabmártáshoz, csokoládéforgác, tejszínkrémsajt, nacionalizmusok, összedolgozzuk, mandulaforgács, szétválasztjuk, marcipánbombák, lecsöpögtetjük, látszatérdekek, felhalmozódott, kókuszreszelék, ananászkonzerv, kukoricaliszt, vaníliáscukor, kristálycukor, tojássárgákat,
© 2013 TVN.HU Kft.