|
|
|
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
3 citrom
5 dl szűrt almalé
5 evőkanál méz
1 tasak zselatin
25 dkg málna
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 teáskanál kínai fekete tea
10 dkg cukor
10 dkg mandulaforgács
25 dkg sárgabarack (aszalt)
20 dkg szilva (aszalt)
5 dkg mazsola
1 adag (30 dkg) vajas tészta (mirelit)
12,5 dkg mandula (őrölt)
fél citrom (leve)
2 evőkanál sárgabaracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
A teát 5 dl vízzel leforráz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
5 dl tej, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 csapott evőkanál rizsliszt, 1 evőkanál zselatin, 0,5 dl eperszörp, 25 dkg eper megmosva, lecsumázva, negyedekbe vágva, 2 dl tejszín kemény habbá verve.
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, a cukorral édesítjük. A tojássárgáját a rizsliszttel simára keverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk, majd a forr... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 12 szelethez:
4 tojás, 7-8 dkg + 4 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.
1. A tojásokat szétválasztjuk. Robot... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (kb. 35 darabhoz):
2 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1,5 dkg élesztő, 2-3 evőkanál tej, 25 dkg finomliszt, só, 25 dkg vaj, a töltelékhez: 4 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 20 dkg kókuszreszelék, a nyújtáshoz: liszt.
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet egy csipet s... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25 szem cseresznyebefőtt
25 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
3 dl tej
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kávéskanál vaníliaaroma
2 tojássárgája
5 dkg cukor
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáad... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
15 dkg margarin, 20 dkg babapiskóta, 15 dkg sárgabaracklekvár, 27 g színtelen zselatin, 2,5 dl tejszín, 3/4 dl campari, 2 dl tequila, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg barna cukor, 25 dkg mascarpone vagy natúr tejszínes krémsajt, díszítéshez narancsszelet, citromfű, koktélcseresznye
Elkészítése:
A margarint a piskótával összegyúrjuk, sütőlem... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 dl tejszín
4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg étcsokoládé
40 dkg cseresznyekonzerv (magozott)
1 kávéskanál instant kávé
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt a cukorral habbá verjük, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a kakaót, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A csokoládét durvára reszeljük. A cseresznyét lecs... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 ananászkonzerv (körszeletes)
1 piros színű grépfrút
friss mentalevél
A zseléhez:
8 dkg agar-agar por
50 dkg cukor
A krémhez:
8 dkg agar-agar por
10 dkg cukor
2,5 dl kókusztej
7,5 dkg kandiscukor
3 tojás
7 kávéskanál vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A kocsony... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
5 tojás
12 dkg cukor
1 tasak vaníliáscukor
késhegynyi só
15 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt
A díszítéshez:
50 dkg eper
40 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)
10 dkg porcukor
6 zselatinlap
1 dl narancslé
1 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A tés... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
A banánoshoz:
13 dkg vaj
6 banán
12 dkg cukor
2-2 evőkanál citromlé, zselatin, kukoricakeményítő és tej
2 kávéskanál vaníliaaroma
A manduláshoz:
1 liter tej
15-15 dkg cukor és őrölt mandula
2 evőkanál zselatin és durvára vágott natúr (nem sós) pisztácia
ELKÉSZ... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dl tejszín
25 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
6 tojássárgája
2 szem szegfűszeg
2 citrom (héja)
ELKÉSZÍTÉS
A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és a csokolédékrémhez a... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
Az Amaretto-krémhez: 50 g étcsokoládé, 3 lap zselatin, 3 friss tojás, 5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 cl Amaretto (mandulalikőr), 200 ml tejszín.
A borhabmártáshoz: 3 tojássárgája, 5 dkg cukor, 2 dl fehérbor, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 tk. ételkeményítő.
Továbbá: 40 dkg eper, 2 ek. cukor.
1. A csokoládét 10 percre a mélyhűtőbe ... |
|
|
|
|
|
|
|
..."Ha az emberiséget nem böködné, piszkálná és sütögetné szüntelenül a nacionalizmusok helyi marakodása, az érdekek (gyakran látszatérdekek) összeütközése, a Föld egyes pontjain felhalmozódott bőség és más területek szűkölködése (holott technikai lehetőségeink megengednék, legalábbis elvben, hogy ezeket az ellentmondásokat feloldjuk), akkor talán megértené, hogy ezek a véres kis tüzi... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
35 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
2 evőkanál instant kávé
3 tojás
10 dkg cukor
A díszítéshez:
cukordrazsé
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet műanyag zacskóba tesszük, és sodrófával porrá törjük. A vajat megolvasztjuk, a kávét fél dl vízben feloldjuk. A tojásokat a vajjal habosra keverjük, ma... |
|
|
|
|
|
|
|
...12 darabhoz
HOZZÁVALÓK:
10 dkg porcukor
2 evőkanál narancslé
17,5 dkg őrölt mandula
1 narancs
A bevonathoz:
15 dkg főzőcsokoládé
1 evőkanál narancslé
2 dkg vaj
A díszítéshez:
narancshéj (cukrozott)
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a narancslében feloldjuk, majd a mandulát ... |
|
|
|
|
|
|
|
...8 személyre
HOZZÁVALÓK:
A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág
A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor
ELKÉSZÍTÉS
1.... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
18 dkg vaj
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
2 tojás
5 cl brandy
2 teáskanál őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot meg a fahéjat összekeverjük, és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport, és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
25-25 dkg túró és liszt
20-20 dkg tejszín-krémsajt és vaj
17,5 dkg cukor
3 tojás
8 zselatinlap
3 citrom
1 tasak vaníliáscukor
12 dkg barna cukor
2,5 dl tejszín
5 evőkanál sűrített tej
só
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, 7,5 dkg cukrot, 12,5 dkg vajat, 1 tojást összegyúrunk, és 30 per... |
|
|
|
|
|